Fashion salon Mon Amour with designer Polia Milanova

Fashion salon Mon Amour with designer Polia Milanova offers bridal dresses, formal dresses, prom dresses, cocktail outfits, evening dresses, lace dresses, short and long dresses for your wedding or other formal occasions, designer gowns, wedding accessories, custom dresses by order. Atelier Mon Amour is located in Sofia, 86A G. S. Rakovski and works with preliminary booked hours for free fitting.

Atelier Mon Amour is an importer of dresses from Italy of VENUS Bridal Italy and dresses from Spain of AVENUE DIAGONAL by Pronovias fashion group.

Fashion salon Mon Amour with designer Polia Milanova

Моден салон МОН АМУР by Polia Milanova

Fashion salon Mon Amour with designer Polia Milanova offers bridal dresses, formal dresses, prom dresses, cocktail outfits, evening dresses, lace dresses, short and long dresses for your wedding or other formal occasions, designer gowns, wedding accessories, custom dresses by order. Atelier Mon Amour is located in Sofia, 86A G. S. Rakovski and works with preliminary booked hours for free fitting.

Atelier Mon Amour is an importer of dresses from Italy of VENUS Bridal Italy and dresses from Spain of AVENUE DIAGONAL by Pronovias fashion group.

Дизайнерката Поля Миланова: Хитът при абитуриентките са рокли като захарен памук и тип "русалка"

Хитът при абитуриентките са рокли като захарен памук и тип “русалка”

В Месеца на жената екипът на #URBN представя дамите, които ни вдъхновяват. Кулминацията ще бъде “She’s the ONE” на 28 март в “Клуб 1” на НДК. Лектори на конференцията – десет жени, които въплъщават представата ни за силни, успели, модерни дами. 

Коя е дизайнерката Поля Миланова ще ни разкаже лично тя. Намираме я в разгара на трескава работа за предстоящи сватби и наближаващите абитуриентски балове.

Поля, вие правите буквално “кралски” одежди – пълен антипод на нашия доста смешно-официален, а всъщност – доста НЕпразничен национален живот. Красивите дрехи, които изработвате, нещо като нарочна алтернатива на сивия ни живот ли са или бягство от реалността? Какво ви вдъхновява да създавате приказки в този не много приказен наш свят?

Живея в моя измислен, нереален свят на красота, в който искам да бъде красиво не само на мен, а и на всички хора, които ме заобикалят и с които работя. Да, не е леко да се създава, поддържа и развива бизнес в България. Няма закони, които да закрилят малкия и среден бизнес, а тъкмо обратното. Въпреки че създавам красота и се опитвам да направя празника на клиентите ми незабравим – и като емоция, и като физическо преобразяване, понякога срещам негативизъм. Това, което винаги ме вдъхновява, е благодарността на доволните ми клиенти, на които съм създала с моя труд, с моите рокли, незабравими преживявания и водопад от положителни емоции. И в най-тежките моменти за мен и бизнеса ми успявам да изляза и да преодолея всички трудности, благодарение на креативността ми. Винаги в главата си имам нови модели, които очакват да бъдат създадени.

Направи ми впечатление, че не сте склонна на компромиси по отношение на детайлите. Заварвам ви да пришивате всяко мънисто – едно по едно, вместо да ги лепите, както правят някои, защото е по-лесно и по-бързо. Сгъвате всяка розичка с тюлче и панделка… Това е доста пипкава работа. Никога ли не ви е идвало да “махнете с ръка” на този перфекционизъм?

Една от най-важните стъпки при създаването на нов модел е не рисуването на модела, а неговото техническо изпълнение – създаването на перфектната кройка, изящната фина изработка и отделянето на голямо внимание на детайла. Повечето ни рокли са създадени с технологията “ръчен набор”, с която изграждаме моделиращи тялото рокли. При моделите с дантели ръчната работа е много фина и детайлна и една рокля се създава от екип тясноспециализирани шивачки. Изработваме корсети с дантели, които ръчно бродираме и апликираме като мозайка – парченце по парченце.

Освен сватбената рокля какви други аксесоари за сватбеното тържество изработвате сама и кои от тях се радват на най-голям успех?

Характерно за нашата работа е създаването на цветни булчински рокли. Някои от тях са изключително популярни, като роклите с рисувани слънчогледи, с макове, с калии, с рози и други флорални мотиви. Към всички булчински рокли в нашето ателие изработваме и разнообразни ефектни аксесоари като украси за свещи, за чаши, за шампанско, възглавничка за халки и други такива неща. Красиво допълнение към тоалетите са воалите, които са задължителни за църквата. Изработваме и бонбониери в тон с темата на сватбата. За всички рокли – и бални, и сватбени изработваме шалове, цветя за коса и чанти. При нас дамите получават комплексно обслужване. Караме ги да се чувстват специални. Аксесоарите се изработват тематично в различни цветове и мотиви. Имаме готови аксесоари в различна гама, но изработваме и по поръчка, съобразявайки се с всички изисквания на младоженците. При нас по време на пробите дамите получават безплатна консултация за съчетания на цветове, стил и етикет.

Вие сте известна с екстравагантния стил на абитуриентските и официалните си рокли. Каква е тенденцията за баловете тази година? Ще има ли повече момичета, които искат да са като Пепеляшка или обратното – младите вече се отказват от това и предпочитат нещо по-прагматично, което да могат да носят и след бала?

За баловете изработваме тоалети още от август месец на предишната година. Сега вече приключваме с абитуриентите след 7 месеца упорита и сериозна работа. При нас те не само пробват рокли, а и получават безплатна консултация за цветове, тенденции, подходящи модели за тяхната фигура. Все повече имам клиенти и с големи размери, които също искат да изглеждат добре на различни събития. Разработвам за дамите с такива фигури специална колекция моделиращи рокли. Тази година тенденцията са точно роклите стил “принцес” с тюлове, с кринолини и без кринолин – като облаци от захарен памук. Но заедно с тях са модерни и роклите стил “русалки”, роклите с цепки и голи гърбове. Въпрос на личен стил и избор. Много от моите рокли са класически и може дълго време да бъдат употребявани и след бала или сватбата. Не трябва да се робува на модата. Всяка дама трябва да изгражда своя индивидуален стил, да използва модата, прикривайки недостатъците на фигурата си, и да акцентира върху предимствата ѝ.

Знам, че сте изработвали и сценични костюми – кога, за кого, за къде?

От години изработвам атрактивни сценични тоалети за наши актриси, оперни и оперетни певици. Имам клиенти от най-различни артистични среди, фолк певици, народни певици. Те са носители на моите рокли-уникати за специални събития и за сцена. Голяма е моята отговорност при създаването на тези тоалети, тъй като те представят не само себе си и мен, но България на международните сцени. С мои тоалети са спечелени и няколко международни конкурса: “Мини Мис Свят” Антония Запрянова в Бразилия и Анталия, Виктория Кимонова в Киев и Дениз Димитрова в Доминиканска република.

Има ли дреха, която отдавна е във въображението ви, но още не сте я изработили?

Има много модели, за които не ми остава време да ги реализирам. Постоянно има рокли, които са във въображението ми…

А има ли “труден” плат? Такъв, който се “опъва” дори на майстор като вас, но въпреки това не бихте се отказали от него?

Труден плат няма. Но има модели, които са изключително сложни и са сериозно предизвикателство при тяхната изработка. Понякога не мога да заспя от това да измисля как да изработя някой сложен модел. Обичам да експериментирам с материите и да създавам нестандартни, уникални рокли. Експериментирам и с кройки и линии на роклите. Но това, което е характерно за моята работа е, че създавам моделиращи рокли, които да подчертават тялото, а не безформени рокли. Тоалетите от моята марка са лесно разпознаваеми и имат собствен визуален език.

Може ли един дизайнер да постигне “оптическа” измама? Пълната жена да изглежда стройна, а прекалено слабата – закръглена? Как да тълкуваме термина “моделираща дреха”?

О, да. Всички тоалети, които създаваме, могат да бъдат наречени “оптическа измама”. Малки трикове в пропорциите, материите, кройката и детайлите помагат да се извайва тялото, и по този начин – с тези хитринки, всяка дама да изглежда перфектно. За мен е удоволствие да преобразявам дамите.

Някъде четох, че поставяте с лазер камъни Сваровски на някои от роклите?

Имаме чуждестранни клиенти на булченските ни тоалети с кристали Сваровски. Винаги използваме иновативни и модерни технологии. Тъй като поставянето на кристали е изключително трудоемко, ние закупихме специален лазер, с който се позиционират и залепват камъните трайно. Така че да издържат при многократно почистване. Някои рокли имат между 3000-5000 камъка. Макар че те са поставени с лазер, изискват се много часове ръчен и прецизен труд, както и творческо въображение за моделирането на тези корсети с камъни.

Сама ли изработвате бродериите от пайети и мъниста, или ползвате и помощници?

Използваме много скъпи дантели с ръчно пришити мъниста и пайети, но апликациите, които се правят като мозайка, изработвам и фиксирам сама. Аз фиксирам всяко парченце на неговото място, а една от шивачките ми отделните елементи. Във всичките ни модели се влага много ръчна работа и това ги прави оригинални и уникати.

Ателието ви се намира до Националната опера. Знам, че много известни наши оперни певици, пианистки, цигуларки, артистки и други хора на изкуството са излизали на сцена с ваши тоалети – не само у нас, но и в чужбина. Надявам се при вас да няма “лекарска тайна” и може да съобщите някои имена…

Да, така е. И те са мои клиенти още от предишния ми салон на ул. Граф Игнатиев. Сред известните имена, които притежават мои рокли, са Красимира Стоянова, Снежана Драмчева, Теми Рафаел, Силвия Младенова, Ирена Георгиева, Милена Иванова и много други.

Говори се, че сте ненадмината майсторка на корсета – при това на някои негови нестандартни форми като безшевен корсет, корсет с фитили и корсет с ръчни набори. Съвременните доста “надарени” в гръдния кош дами интересуват ли се от това голямо предизвикателство за мъжа? Знам, че имате голям принос за наградите на участнички в конкурсите “Мис България”, “Мис Свят”, “Мис Европа”, “Мис Интернешънал Туризъм”. Разкажете нещо любопитно във връзка с това… И, връща ли се корсетът?

Корсетът за мен е винаги на мода. Понякога е вграден и невидим, но той винаги извайва силуета. Имам много разработки по темата. Създала съм един уникален безшевен корсет, корсет с фитили и корсет с ръчни набори. Той може да бъде отделен от долна част и да се използва самостоятелно, като се сменят различни дължини и форми поли. Много практично нещо е.

Вие сте автор на първата кожена булчинска рокля у нас, на първата рисувана булчинска рокля, на първата цветна булчинска рокля… Тези все първи по рода си, новаторски модели – цели колекции като “Страст”, “Еликсир”, “Dolce Vita“, “Пеперуди”, “Море от любов” и др. , имат ли последователки през годините? Има ли все повече жени, които искат да счупят стандарта и да кажат “Да” не в традиционното бяло, а в цветна рокля?

Факт е, че съм новатор в много тенденции на булчинската рокля. И във времето, от странно булчинската рокля да е цветна, почнаха да я намират за предпочитана. Ще се изненадате, но чистобелите булчински рокли почнаха да се броят на пръсти.

Радва ли ви професията ви, Поля?

Най-голямата ми награда за тези 28 години работа е усмивката, щастието и положителните емоции, които моите клиенти изпитват, докато работя с тях. Предавам им от моята позитивна енергия – във всяка рокля е заложена и въплътена енергията на моята любов. Роклите ни са създадени с много любов и клиентите усещат тази любов. Моето удовлетворение е добре свършената работа, а критерият за това удовлетворение са доволните клиенти.

Поля Миланова е известен български дизайнер, сътворил запомнящи се тоалети за световни конкурси като “Мини Мис Свят”, ” Мис Свят”, “Мис Европа”, “Мис Вселена”, “Мис туризъм Интърнешънал” и други модни форуми. С тоалети на Поля Миланова спечелиха няколко международни конкурси “Мини Мис Свят” Антония Запрянова в Бразилия 2004 г. и в Турция 2006 г., и Виктория Кимонова в Киев 2005 г.

Снимки: Личен архив на дизайнерката, по фотосесии на списанията “Булка” и “Сватба”

Интервю телевизия България Он Еър

Интервю от списание БУЛКА

Интервю от списание БУЛКА
25 години Mon Amour – безспорен принос в българската мода
Текст: Виолета Цачева, снимки: Диляна Флорентин, архив сп. БУЛКА

Сякаш времето е минало неусетно, а всъщност – четвърт век! Дизайнер Поля Миланова вече 27 години е на модната сцена и твори булчински, официални и сценични тоалети, в които влага цялата си любов. Затова така се казва и нейният салон – „Mon Amour“.

Създава мода с послание към съвременните и изискани дами, които искат да бъдат различни, но не забравя и жената с нестандартна фигура. За творческия и почерк са характерни семплата изчистена линия, перфектната кройка и прецизната изработка с висококачествени платове, избрани от цял свят. Поля Миланова е един от най-добрите майстори на корсета и е създател на много нестандартни техники като безшевен корсет, корсет с фитили и корсет с ръчни набори.

Ръчната работа по всеки тоалет, превръща роклите на дизайнерката в неповторими уникати. Години наред модели на Поля Миланова се носят от носителките на награди и участничките в конкурсите „Мис България“, „Мис Свят“, „Мис Европа“, „Мис Интернешънал Туризъм“. С нейните творения са спечелени 4 конкурса „Мини Мис Свят“ – в Бразилия, Анталия, Киев и Доминиканска република. Едни от най-известните наши оперни певици, пианистки, цигуларки, артистки и хора на изкуството с тоалети на талантливата дизайнерка прославят България на международните сцени.

– Поля, с какво се отличава модата, която създаваш?
– Роклите, които правя са със собствен визуален език и са лесно различими, тъй като се отличават с елегантност, фина детайлизираност, качествени изискани материи и перфектност в изработката. Широко използвам в работата си техниката ръчен набор на шифон, тюл и коприна при създаването на нестандартни модели.

– Кои са любимите ти материи?
– Най-любима ми е тафтата във всичките и форми – копринена, ацетатна, креширана, тафта жакард, а от леките материи фаворит ми е шифонът. Те позволяват да бъдат набирани и да създават неповторимост на моделите – феерични, въздушни и царствени.

– С безспорен принос в българската мода, ти си новатор в много отношения през годините! Какви „по-различни“ булчински рокли си сътворила?
– Много са… – първата кожена булчинска рокля, която създадох на кожени кръгове с корсет с безшевни банели, първата булчинска рисувана рокля със слънчогледи и макове, първата червена булчинска рокля, първите цветни булчински рокли в жълто, светло синьо, резеда, сомон, розово. Също така съм създател и на първата дънкова булчинска рокля у нас. За 25 години творческа дейност съм сътворила над 30 колекции, като някои от най-емблематичните са „Страст“, „Еликсир“, „Dolce Vita“, „Пеперуди“, „Море от любов“.

– Няколко думи за последната ти колекция сватбени рокли?
– Най-новата се казва „Мир“ („Peace“) и изпраща своето послание, както всяка една от моите колекции. Всяка следваща колекция надгражда предишните – има
приемственост на някои идеи, а в същото време е тотално различна и новаторска. Използването на цвят в булчниската рокля е моя запазена марка. В „Мир“ използвам памучен сатен с рози цвят кобалт и фееричен матов френски тюл, който да направи по-дискретни цветовете. Също така като основа на триизмерните брюкселски дантели използвам цвят мента и розов ром. По този начин дантелата изпъква, но много деликатно, без да се набива на очи.

– Кои са актуалните цветове, силуети и материи при официалните рокли? С какво ще спечелиш абитуриентките?
– Тук модата е доста динамична, не само за абитуриентските рокли, но и за балните и официални тоалети. Модерните за този сезон цветове са небесно синьо, Парижко червено, тъмносиньо, кобалт, мента, корал и мастилено лилаво. В линията на моделите съм създала няколко впечатляващи рокли в силует „Русалка“ с голи гърборве и с V– образни деколтета, закръглени дълбоко отворени гърбове. Роклите са със шлейфове, които се прибират по атрактивен начин и създават удобство и ефект при движение. Другата линия, на която съм заложила, са роклите с високи цепки, изработени от шифон, който придава фееричност и моделира корсета. Задълбочено работим от години за създаването на подходящи рокли и кройки за дамите с нестандартни размери. Имаме специално разработени модели и технологии за прикриване на недостатъците и за подчертаване на положителните страни на тялото.

– За 27 години творческа дейност каква равносметка можеш да направиш за вкуса на българката жена?
– За цялото това време установявам, че българката все повече култивира своя вкус, вслушва се в съветите на професионалистите, следва световните тенденции. Тъй като през последните години с наличие на Интернет, списания, телевизия имат все по-голям достъп до информация, дамите не трябва сляпо да следват модата, а да си изграждат своя собствен стил. Модерно е това, което им стои добре, което моделира и скулптурира тялото, а не масово разпространеното.

ИНТЕРВЮ ЗА СПИСАНИЕ “СВАТБА” С ПОЛИ МИЛАНОВА СОБСТВЕНИК НА МАРКАТА „MON AMOUR“

Елегантни, стилни и същевременно различни и открояващи се са роклите на марката „Mon Amour“.

Зад нея стои едно име утвърдено в булчинската и официалната мода още от 1991 г. Списание Сватба представя г-жа Поля Миланова – дизайнер и собственик на марката „Mon Amour“. 

Как започна Вашата кариера като дизайнер и какво начерта творческия Ви път?

Уменията и таланта да шия  имам от ранна детска възраст. Завърших  Висш икономически институт и започнах работа като програмист. Поради настъпилите икономически промени се създадоха условия за стартиране на собствен бизнес и така през 1991 година с моята приятелка Анета Пени създадохме първия булчински салон  „Мария- Анна Белла”, който отдава рокли под наем и се грижи за цялостна организация на сватбеното тържество.

Постепенно започнах да създавам  моя колекция булчински и официални рокли, с които да участвам в различни ревюта. Малко по-късно създадох и марката MON AMOUR. Роклите които създавах още от самото начало бяха нестандартни, изпробвах различни техники, създавах различни интересни кройки.  Винаги съм подбирала красиви, скъпи материи, които да дават характер на всяка дреха.

Творческия ми път се очерта от интереса към нестандартните рокли, които създавах. В първите години използвах много цветове при изработката на булчински рокли, и те бяха странни, но много добре приети. Създател съм на първите екрю рокли, които по–късно се наложиха като основен цвят. От Тайланд и Франция имах внос на страхотни ръчни дантели, които бяха много екстравагантни, но правеха роклите единствени и неповторими.

Създател съм  на първите цветни булченски рокли като ярко червена, жълта с маргарити, светло синя, светло зелена с орхидеи още през 1993 г. Първите рисувани рокли със слънчогледи от колекция NATURE и макове от колекция OPIUM  бяха абсолютен фурор сред булките. Първата кожена булченска рокля, като платът е изработен на ръка от кожени кръгове е също мое дело. Новатор съм и в създаването на различни техники при изработка на корсажите, като безшевен корсет.

Всичко дължа на преданния ми екип шивачки, благодарение на които изпълняват моите сложни идеи. Работата ми е стъпаловидна и спираловидна. Но ключа към успеха не е талантът, а постоянството, перфекционизъм,  трудолюбието,  голямата ми любов към роклите и отговорното ми и положително отношение към клиентите.

Предлагате богата гама от готови рокли, като моделите  са уникални. Как определяте Вашия стил?
Всяка година създавам нови колекции рокли, като всяка колекция е с различно име. Стремежът ми е всяка колекция да надгражда и да е тотално различна от предходните. Стилът на роклите ми е изчистен, детайлизиран, цветен, като много държа на качеството на материите, перфектността на кройките и изработката. Имам също и рокли с много украси, с хиляди кристали Сваровски, елегантно и дискретно поставени върху дантела, но даже и те са премерени и изискани и от тях лъха на лукс.

Роклите ни имат собствен визуален език и са лесно разпознаваеми. Поддържаме голямо количество рокли в наличност, като така може бързо да реагираме и да удовлетворим потребностите на българската булка, която не е свикнала да си организира тържеството навреме и разчита на последния момент. В западните държави срока за подготовка на сватба е една година, докато тук е един месец.

Вие работите по индивидуални поръчки, но предлагате и богата гама от готови рокли. Кой вариант е прдпочитан от клиентките?
При индивидуалните поръчки може много по-добре да се съобрази телосложението на клиента и роклята да приляга като модел, стил, изработка, материя, цвят оптимално най-добре. Но по предпочитания вариант е да се пробва тоалета, да се одобри и съответно да се направят малки корекции.

Така е по-бързо и надежно и няма как да се допусне разминаване на представите на клиента и създадения тоалет. Напоследък много сериозно работя върху разработването на рокли на дами с нестандартни размери. Тъй като те са сериозно предизвикателство, по често се налага да се изработват по индивидуална поръчка, за да се съобразят размерите и цветовете.

Много известни дами Ви се доверили за имиджа си за важни събития в живота им. Те остават верни на своя дизайнер за много години. Как постигате тази лоялност?
Да така е. Мои клиентки са много известни оперни певици, актриси, певици, които с години са верни на марка МОН АМУР и те с гордост представят моите тоалети на световните сцени. Винаги изготвяме рокли за тях, които да са непреходни като мода, да са интересни, запомняши се, от ефектни, скъпи материи . Те стават част от тяхната индивидуалност.

Има певици, които в продължение на 10-20 години носят моите рокли. Качеството им е високо и те го оценяват. Техните фенове се впечатляват от тях не само като певци, а и по начина, по който изглеждат като артисти. Имаме рокли, които са били на световни конкурси за красота. Четири конкурса за МИНИ МИС СВЯТ са спечелени с наши рокли, като това е признание и за мен като дизайнер. Иначе на много конкурси за красота носителките на корона се състезават с наши рокли.

Имате ли пряк контакт с всичките си клиентите? Вслушват ли се те във Вашите съвети ?
В различен етап от съществуването на МОН АМУР съм имала пряк или косвен контакт с клиентите ми. През първите и последните години имам всекидневен пряк контакт с всички клиенти, а не само с избрана част от тях.  Повечето получават много ценни съвети за начина на обличане, етикеция,  комбинация на цветове . Много от тях се вслушват и са благодарни за получените съвети. Съветите са следствие от сериозен опит, познания и практика.

Кое е най -важното нещо при ушиването на една рокля?
Да има идея, идеята да е изпълнима, да са подбрани и комбинирани правилните материи за изпълнението и да е направена точна кройка, да се пробва от правилния човек, да се ушие прецизно от шивачите и да се доукраси от дизайнера. Така че, важното нещо не е едно, а е съкупност от много фактори, за да изглежда една рокля добре. Колкото е по-семпла и по-изчистена е една рокля, толкова е по-трудно нейното ушиване.

Колко често правите нови колекции? Какво Ви вдъхновява и откъде черпите идеи за Вашите тоалети? 
Всяка година създавам поне една нова колекция. До сега имам над 26 колекции. Различни неща ме вдъхновяват, може да е нов плат, ширит, копче, кристалче, но най-сериозно ме вдъхновяват събития, пътешествия, емоции, хора. Роклите имат имена, понякога са кръстени на реални хора и така носят определен заряд и късмет.

Няколко думи за новата Ви колекция.
Новата ми колекция Extasy e продължение на цветните елементи в булчинската рокля. Една от най- характерните е рокля Любов, на която основата е цвят ром-пинк, която позволява на 3D екрю брюкселската дантела да изпъква . Използването също на бледо бежово и тревисто зелено, за подчертаването на брюкселските дантели. Отличителните ни рокли с големи рози този път са в цвят кралско синьо, комбинирани с бледо слонова кост. Създали сме феерични, екстравагантни, запомнящи се рокли за дами с нестандартно мислене и за дами с нестандартни размери.

Много често Вие създавате рокли за булки от чужбина. Какви са амбициите и плановете Ви за развитие и налагане на марката и зад граница? 
За сега не възнамерявам да разширявам бизнеса си зад граница. Работя за някои клиенти в други държави на едро за техните магазини и създавам рокли според техните национални особености.  Имам много клиентки от чужбина, но те идват тук и с тях работя с лекота. Също имам поръчки online от клиентки от другия край на света, които също са доволни от работата ни.

Какво е Вашето послание като дизайнер към бъдещите булки при избора на  рокля?
Най –важното ми послание да бъдат себе си, да не следват сляпо модата, да се вслушват в съветите на дизайнерите и да изграждат свой собствен стил.  Да се подготвят добре предварително, да си набележат няколко салона, да пробват различни стилове рокли, но не огромно количество. Понякога има сериозно разминаване между първоначалните им идеи и реалността. Да си изберат роклята, в която те чувстват най-добре, най- удобно, най- красиви. Да усетят своята рокля!

 

Снимки: архив от фотосесии на списание СВАТБА

Promotions

 

Venus Italy Formal Dresses

Atelier “MON AMOUR” is an official representative in Bulgaria of the Italian brand “VENUS BRIDAL”. We have available in the atelier all presented here models. You can order from us Venus Bridal dresses you see at www.venusbridal.it

You can send your question at : monamourbrides@abv.bg phone +359 888 60 30 62

Public

Since 27 years, Polia Milanova participates into the prestigious fashion shows of Bulgarian Fashion Forum, Almanac of Bulgarian Fashion, Sofia PrРt И Porter, as well as the fashion shows of Svatba (Wedding) magazine.

 

Since 1991, Maria-Anna Bella and Mon Amour fashion houses provide the official clothing for the participants in the world contests Miss World, Miss Europe, Miss Beauty Queen, Miss Tourism International, Mini Miss World.

 

Dressed in an official clothing, designed by Polia Milanova, at a contest in Brazil in 2004, Mini Miss Nation Antonia Zaprianova has won the first place in Mini Miss Elegance category, national costume category and Vice Mini Miss Nation, as well the first place in Mini Miss Bulgaria 2004 contest.

 

Dressed in an official clothing, designed by Polia Milanova, at an international contest in Kiev 2005, Mini Miss World of Talent Viktoria Kimonova has won first place in Mini Miss Elegance for fashion vision, Miss Choreography and World of Fantasia.

 

In 2002 Polia Milanova was granted the award вSpecial contribution to Bulgarian fashionг for her Butterfly collection, presented at Bulgarian Fashion Forum show.

 

In 2001, during the 2nd and the 3rd national competition of Bulgarian Hair-dressers Association, Polia Milanova, along with the hair stylist Natalia Dushkova and the make-up stylist Ivo Jivkov, has won two first places in fashion vision category.

 

 

Picture gallery of attractive and non-standard brides.

Official Collection

Avenue diagonal – Spain by Pronovias Fashion Group

AVENUE DIAGONAL is a line of wedding dresses of the world famous Spanish company PRONOVIAS fashion group.

MON AMOUR is pleased and honored to represent AVENUE DIAGONAL for Sofia – Bulgaria. Here you can find the latest collections reflecting global trends, innovative technologies and made from specially designed fabrics for the brand.

In MON AMOUR can be ordered any dress from the site www.avenuediagonal.es The sales you see are valid when you order a dress directly. When you order a made-to-measure dress the price is the same.

For more information call 0888 60 30 62 or write to monamourbrides@abv.bg

 

 

Contact Us

New models are developed weekly in our design studio, and experiments with new materials and designs are tried out in line with the world fashion trends. In our representative salon in Sofia – Mon Amour – you have the following options:

Buy designers clothes from the last collection of Polya Milanova (over 100 models of wedding and formal dresses).

Order the ensemble of your dreams by catalogue, or realise your own design with the expert help of our sale assistants or designer Polya Milanova herself.

Rent ensembles from the brand new original collections of world famous
companies VENUS, Italy, www.venusbridal.it.

 

Fashion salon Mon Amour:  

1000 Sofia, Bulgaria, 86A Rakovski St.

Working Time: 
Mon – Fri: 11.00 – 13.30 and 14.30 – 19.00
Sat: 10.30 – 17.00
Sun, Wed – closed 

monamourbrides@abv.bg

GSM: + 359 888 60 30 62

Bridal Collections

Accessories

About Us

The designer Polia Milanova started her creative work in 1991 with the Maria-Anna Bella trademark, and in 1993 with Mon Amour.
These are brands that became popular and acknowledged for their production of high quality, elegant wedding, formal and stage dresses, both in Bulgaria and abroad. These are well-distinguished brands, which speak in their own visual language.

We create fashion by filtering the world fashion trends and adjusting them to the national traditions and culture.
We create ensembles for modern ladies thinking out of the conventional frames and cater for refined women with figures non-conforming to the standard.
Our strength is the simple and clean line, perfect styling and precise make using top quality fabrics from various countries.
Hand-made applications of pearls, paillettes, and Crystal Swarovski make our ensembles unique.
We guarantee the quality and uniqueness of all the dresses we create.
The combination of a highly creative, professional touch, quality and attractive prices maintains the superior image of the brands Maria-Anna Bella and Mon Amour.
It is our duty to transform our experience and current world fashion trends into a dress that you see in your dreams.

Fashion salon Mon Amour with designer Polia Milanova

Fashion salon Mon Amour with designer Polia Milanova offers bridal dresses, formal dresses, prom dresses, cocktail outfits, evening dresses, lace dresses, short and long dresses for your wedding or other formal occasions, designer gowns, wedding accessories, custom dresses by order. Atelier Mon Amour is located in Sofia, 86A G. S. Rakovski and works with preliminary booked hours for free fitting.

Atelier Mon Amour is an importer of dresses from Italy of VENUS Bridal Italy and dresses from Spain of AVENUE DIAGONAL by Pronovias fashion group.

Пресата за нас

Сватбена украса – късметчета, бонбониери, жартиери, цветя

Сватбена украса – възглавнички за халки

Сватбена украса за шампанско

Avenue diagonal – Spain by Pronovias Fashion Group

 

От 2013г. в моден салон МОН АМУР може да намерите оригиналната, стилна колекция от булчински рокли на световно известната испанската марка AVENUE DIADONAL by Pronovias fashion group- Barcelona.

Tрадиционната линия на роклите е обновена и допълнена с много нови елементи, като дантела, дъговидно разположена около талията, с което се постига оптическо стесняване и издължаване на силуета. Харектерно за новата линия са презрамките от дантела, от шифон и тюл, които също издължават оптически.

Асиметричните набори от сатен около талията прикриват всички недостатъци. Сърцевидните и прави деколтета оформят бюста по изящен начин. Елегантните , пищни шлейфове, които придават царственост на роклите , се прибират под формата на панделка на гърба на роклите.

Роклите са изпълнени от дантели, произведени специално за марката Pronovias, както и от висококачествени сатен, тафта, муселин, шифон и орзанза. Финните дантели са стилно избродирани с перли, мъниста и пайети. Водещи са Алфа и Тейорна линия, както и силует Русалка.

Avenue Diagonal e марка с много традиции, която съчетава много високо качество на изработка, изящни материи, иновативни идеи с добри цени. МОН АМУР е официален вносител на AVENUE DIAGONAL by Pronovias fashion group за София.

Салон МОН АМУР работи с предварително запазени часове на тел. 0888 60 30 62 Пробите са безплатни!

София, ул. Г.С. Раковски 86А /срещу ОПЕРАТА/

Булченски рокли, абитуриентски, бални, сценични рокли и аксесоари на дизайнер Поля Миланова

От 1991 г. дизайнер Поля Миланова твори за моден салон МОН АМУР и Мария-Анна Белла. Булченските , бални и официални рокли създадени от дизайнера имат специфичен разпознаваем визуален език. Всяка булчинска или абитуриентска колекция отделя специално внимание на детайлите, кройките, материята и прецизната изработка. Всяка сватбена рокля създадена от ателие МОН АМУР отразява индивидуалноста на булката. В стила на цялостната сватбена визия се изграждат всички аксесоари, украси, чаши, свещи, бонбониери, възглавнички за халки, цветя и др.

Вече 30 години ателието създава неповторими, екстравагантни абитуриентски рокли, изискани официални рокли, бални рокли и сценични тоалети. Ателието се е погрижило и за перфектната визия на кумата, шаферките и всички гости на сватбата. Всяка бална и официална рокля се отличава с голяма прецизност към аксесоарите, апликациите и ръчните набори. Роклите са със сложни ръчни бродерии от пайети , мъниста и лазерно поставени кристали Сваровски.

За дамите с по-големи размери дизайнер Поля Миланова се е погрижила с колекция моделиращи, балансиращи рокли. Благодарение на дългогодишния си опит ателието създава модели за дамите с нестандартни размери, така че да изглеждат превъзходно и със самочувствие. Мон Амур е създател на множество артистични и сценични елитни тоалети, с които талантливите ни изпълнители прославят България по света. Коктейлните и вечерни рокли са стилни, елегантни, с изчистен , екстравагантен силует, от луксозни материи и със сложни наслагвания и експериментиране на материи.

Поля Миланова е сътворила много запомнящи се тоалети за световни конкурси „Мини Мис Свят”, „ Мис Свят”, „Мис Европа”, „Мис Вселена” , „Мис туризъм Интърнешънал”. Ателие МОН АМУР е и официален вносител на булчински и вечерни рокли на Италианската марка VENUS Bridal . Вносител е на булчинските рокли на световно известната Испанска линия AVENUE DIAGONAL / by PRONOVIAS fashion group/ В ателие МОН АМУР се изработват и рокли по ваш модел.

Моден салон МОН АМУР превръща мечтаната ви рокля в реалност!

За проба и консултация ателие МОН АМУР работи само с предварително запазване на часове на тел. 0888 60 30 62. Пробите са безплатни! София, ул. „Г.С. РАковски” 86А /срещу Операта / monamourbrides@abv.bg

Изяви

За съществуването си от 28 години на Българската модна сцена,  историята и изявите на дизайнер Поля Миланова под името МОН АМУР и Мария- Анна Белла , са многобройни.

Множество участия в ревюта на „Форум Българска мода”, „Прет-а-Порте”, „Алманах на Българската мода”, ревюта на списание „Сватба” и предаването „Огледала”.

Поля Миланова е създател на първите цветни булченски рокли още в далечната 1991 г. И успешно наложила  модата на цветните булчински рокли у нас. Това са известните и рокли в червено, светло синьо, жълто, златно, светло зелено, сомон,  даже и черна , както и роклите с флорални мотиви /рози, калии, макове, слънчогледи/

Поля Миланова е създател на първите рисувани булченски рокли у нас. Емблематична е роклята и със слънчогледи, която стана популярна и с клипа на група Мастило на Вики Терзийска „Моите кафяви очи”, както роклите и с ръчно рисувани макове.

Поля Миланова е създател на първата кожена булчинска рокля , изцяло ръчно направена , с корсет с безшевна технология, ветрилообразен. Тя е изкусен майстор на корсета и е изобретила различни нови техники за изработката му.  Освен безшевните корсети, създава и корсетите с фитили.

За нестандартните булки е създала и първата дънкова булченска рокля.

Само малка част от създаните колекции са  “Passion”, “Butterfly”, Мистика”, Dolce Vita”, „Тюркоаз”, “Duende”  , “Nature”,” Attraction”, Temptation”, “ Ecstasy”, Elixir”, “Sea of love”, “ Cappricio”, “Rain of roses”, “Joy”, “Aristocrat”. Всяка колекция е индивидуална, новаторска , иновативна и като идея , използвани материи, техники и технологии . За създаването на роклите  използва винаги най- интересните, модерни и висококачествени платове и  материи.

Всяка рокля носи почерка и стила на дизайнер Поля Миланова

Освен хилядите клиенти, които носят с удоволствие булченските и официални рокли на Поля Миланова, тя  облича  и много  известни наши оперни певици, актриси, театрални , фолк и музикални изпълнители. Сред тях са Красимира Стоянова, Снежана Драмчева, Теми Рафаел , Ирина Георгиева, Милена Иванова, Силвия Младенова и много др.

Мон Амур е създател на множество артистични и сценични елитни тоалети, с които талантливите ни изпълнители  прославят България по света.

Поля Миланова е сътворила ,много запомнящи се тоалети за  световни конкурси „Мини Мис Свят”, „ Мис Свят”, „Мис Европа”, „Мис Вселена” , „Мис туризъм Интърнешънал”, „Мис кралица на красотата”

С тоалети на  МОН АМУР са спечелени няколко конкурса „Мини Мис Свят”

Антония Запрянова на конкурса „Мини Мис Нация” в Бразилия 2004 г. спечели приза  за тоалети „Мини Мис Елеганс” и „Вице Мини Мис”

Антония Запрянова първо място на Мини Мис България 2004

Антония Запрянова  взе първо място в конкурса „Мини Мис Свят „ в  Анталия, Турция 2005 г.

С роклите на Поля Миланова , Виктория Кимонова спечели призовете „Мис Елеганс” за цялостна модна визия, Мис Свят на фантазията на Международния конкурс „Мини Мис на таланта” през 2005 г. в Киев.

С тоалети на Поля Миланова , Дениз Димитрова спечели конкурс „Мини Мис Интърнешънъл” в Доминиканска република.

През 2002 г. за колекция „Пеперуди” Поля Миланова получи наградата на Форум Българска мода за „Специален принос в Българската мода”

През 2001 г. на 2 ри и 3 ти Национален конкурс на Асоциацията на българските фризьори, дизайнер Поля Миланова, съвместно със стилист Наталия Душкова и гримьорът Иво Живков спечелиха две първи места в дисциплината „Цялостна модна визия”.

През 2006 г. Дизайнер Поля Миланова представи България на международна сцена в Бейрут , Ливан. На бяскаво , изискано ревю пред отбрана публика на дипломатическите мисии,  бяха представени изящните рокли от елегантните балерини на балет „Дива”

От 2008 г. Мон Амур участва и показва най-новите тенденции в булчинската  и бална мода на престижното изложение в Шератон  „Balkanica Wedding expo”

 

 


 

Красивата Калина Каменова се яви на Световния конкурс за Мисис Свят 2017 г. в Сингапур с рокли на дизайнер Поля Миланова

Прекрасната Антоанета Запрянова спечели конкурса Мини МИС Свят в Анталия Турция 2005 г. с рокли на дизайнер Поля Миланова. Това е третия международен конкурс , който печели с различни рокли от салон МОН АМУР.

Победителки от Българските конкурси МИНИ МИС БЪЛГАРИЯ с рокли на дизайнер Поля Миланова.

 

От 27 години Поля Миланова участва в престижни ревюта на “Форум на българската мода”, “Алманах на българската мода”, “Прет-а-порте” София и булчинските ревюта на списание “Сватба”.

 

От 1991 салони Maria-Anna Bella и Mon Amour осигуряват тоалети за участничките в международни конкурси “Мис Европа”, “Мис Свят”, “Мис Университет”, “Мис Кралица на красотата”, “Мис Туризъм Интернешънъл”, “Мини Мис Свят” в Киев.

 

На конкурса “Мини Мис Нация”, проведен в Бразилия през 2004 г. Антония Запрянова, облечена в тоалети на дизайнер Поля Миланова спечели призовете “Мини Мис Елеганс”, за национална носия и Вице Мини Мис Нация, както и първо място на конкурса “Мини Мис България 2004”.

 

С тоалети на дизайнер Поля Миланова, Виктория Кимонова спечели призовете “Мис Елеганс” за цялостна модна визия, “Мис Хореография” и “Мис Свят на фантазията” на Международния конкурс “Мини Мис на таланта” през 2005 г. в Киев.

 

През 2002 г. за колекцията си “Butterfly” Поля Миланова получи наградата за “Специален принос в българската мода” нa Форум “Българска мода”.

 

През 2001 г. на 2-ри и 3-ти национални конкурси на Асоциацията на българските фризьори дизайнер Поля Миланова, съвместно със стилистът Наталия Душкова и гримьорът Иво Живков, спечелиха 2 първи места в дисциплината “Цялостна модна визия”.

 

Галерия от снимки на наши атрактивни и нестандартни булки

Промоции

Промоциите важат само при директно закупуване на роклите, до изчерпване на тяхната наличност.
Промоциите НЕ важат при поръчка на рокли !
Тъй като непрекъснато правим различни промоции, които не са обявени в сайта ни, моля при интерес да се свържете с нас за повече информация 0888 603062

Работим с предварително записване на часове за проба и консултация. Пробите са безплатни!

София, ул. Раковски 86А /срещу Операта/
monamourbrides@abv.bg

Аксесоари

За украсата на всяка сватба ателие МОН АМУР се е погрижило до най- малкия детайл. Всички аксесоари се изработват тематично, по индивидуални проекти, като се съчетават в хармония с булченската рокля и мястото на сватбата. При закупуване или поръчка на булчинска рокля от МОН АМУР всяка булка получава подарък 10% намаление при закупуване на всички аксесоари. Също булката получава право и на отстъпка при закупуване на официални, шаферски и коктейлни тоалети за гостите на нейната сватба.Аксесоарите с които разполагаме са ритуални шампански чаши, винена чаша за църквата, украси за чаши, свещи – /стеаринови , некапещи /, украса за свещи, украса за шампанско, възглавнички за халки, късметчета /които се хвърлят след църквата /, бонбониери /които се подаряват на всички гости /, жартиер, ръкавици, чанти, цветя за коса и др.
Важен аксесоар е воала. За църквата е задължителен, тъй като трябва да са покрити раменете и главата. Мон Амур разполага с атрактивни воали с дантелена ивица / Испански стил воал/, а също така и воали по изчистени със сатенена ивица.
Бонбониерите се изработват за всеки гост и са символ на сладкия и плодороден живот на младоженците. Изработват се тематично. Подаряват се когато младоженците поздравяват гостите.
Към всички рокли се изработват от самите материи на роклите чанти и връхни дрехи. Връхните дрехи са различни видове шалове от шифон, сатен, тафта или органза.
За зимата се дават специални наметки под наем от марабу. За оформянето на прическата и захващането на воалите, ателието ни е създало интересни фуркети с цветя и цели диадеми с цветя.
Изработваме различни украси от хартия, сатенени цветя, цветя от органза и шифон .
За повече информация може да получите на място , при посещение в салона.
За закупуване на аксесоари, моля да си запазвате час за посещение на салона 0888 603062
София, ул. Раковски 86 А /срещу Операта /

Контакти

В нашето ателие ежеседмично се създават нови модели, експериментират се нови кройки и материали, съобразени със световните тенденции. Във фирмения ни салон в София – “Mon Amour” имате следните възможности:

-Да закупите тоалети от последните колекции на дизайнер Поля Миланова – над 100 модела оригинални авторски булчински и официални тоалети и аксесоари.
-Да поръчате тоалета на Вашите мечти по каталог или по Ваш модел, консултиран от нашите продавач-консултантки или от моделиер Поля Миланова.
-Да поръчате рокли от последните колекции на фирма “Venus”, Italy.
– Продажба на булчински рокли на световно известната марка AVENUE DIAGONAL – PRONOVIAS fashion group Barcelona

 

Моден салон Mon Amour:  

София 1000, ул. “Г. С. Раковски” 86А (срещу Oперата)

Работно време:
понеделник – петък: 11.00- 13.30 ч. и 14.30 – 19 ч.
събота: 10.30 – 17.00 ч.
сряда и неделя – почивни дни
Моден салон МОН АМУР работи с предварително запазени часове за проба и консултации на телефон 0888 60 30 62. Консултациите и пробите са безплатни.

monamourbrides@abv.bg

GSM: + 359 888 60 30 62

ЕТ „АЛИСА М + Б – ПОЛЯ МИЛАНОВА” подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-2.073-26791-C01 по проект „Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19”. Договорът е по процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” и е финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Целта на проекта е осигуряване на оперативен капитал за българските микро и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19. Постигане на положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работните места.

Обща стойност на проекта е 3 414,00 лв., от които 2 901,90 лв. европейско и  512,10 лв. национално съфинансиране.

Проектът стартира на 30.09.2020г. и е с продължителност 3 месеца.

Официални колекции

Ателие Мон Амур създава всяка година атрактивни бални , абитуриентски и официални рокли. Екстравагантните рокли са с дълбоки голи гърбове, с цепки, с разнообразни силуети. Водещата линия е силует Русалка с елегантни шлейфове, които се прибират под формата на панделка.
Дизайнер Поля Миланова използва най- новите и интересни материи за изработването на балните тоалети – матови еластични сатени, тафта, френски ръчно избродирани дантели, 3Д дантели , Брюкселски дантели , преливащи органзи, копринени шифони и естесвени коприни. Роклите са феерични, с перфектна кройка и майсторски изработени.
Целият опит на ателие МОН АМУР е претворен в изящни сценични рокли, с които артистичния елит прославя България на международните сцени. За тях Поля Миланова се е погрижила със силует „Принцес” , по-обемни рокли от тюл и тафта.
Вечерните рокли и коктейлните рокли са съчетание на много вкус, елегантност, перфектни кройки, модерни материи и силуети. За роклите уникати използва дизайнерски, оригинални платове на водещи световни марки като Galiano, Versace, Burberry, Cavali.
Специфично в творческата работа на дизайнер Поля Миланова са моделиращите рокли за дамите с по-големи размери. Тези модели рокли балансират и помагат на всяка дама да се чуства красива, специална и изискана.
Към всички рокли се изработват подходящи аксесоари от материите и цветовете на роклите като шалове, болера, връхни дрехи, чанти , рози и др. За нестандартно мислещите дами се създават рокли и по техни модели, по поръчка. Срока на изпълнение на роклите по поръчка е 4-5 седмици.

За повече информация, моля да се свържете с нас на тел 0888 603062
Работим с предварително записване на часове за проба и консултация. Пробите са безплатни!
София, ул. Г.С. Раковски 86 А /срещу Операта/

Булченски колекции

Екскузивните булченски рокли на МОН АМУР са с екстравагантни силуети и от ефектни, скъпи материи .За тяхното изпълнение са използвани най-модерните и иновативни техники и технологии.

Впечатляващи са цветните булчински рокли, които присъстват във всяка колекция на дизайнер Поля Миланова. Тя е новатор при въвеждането на първите цветни и рисувани булченски рокли у нас.

Роклите с флорални мотиви, пеперуди, ръчно рисувани, ръчно бродирани с мъниста, кристали Сваровски , както и изчистените, моделиращи рокли с техниката „ръчни набори” са характерен почерк на дизайнерката.

Булката на ателие МОН АМУР е нестандартна, запомняща се, експериментираща, атрактивна. За нестандартно мислещите булки създаваме рокли и по техни модели по поръчка. Срока на изпълнение на роклите по поръчка е 4-5 седмици.

За повече информация, моля да се свържете с нас на тел 0888 603062
Работим с предварително записване на часове за проба и консултация. Пробите са безплатни!
София, ул. Г.С. Раковски 86 А /срещу Операта/

За нас

Дизайнер Поля Миланова твори от 1991 г. под търговската марка “Maria-Anna Bella”, а от 1993 г. и като “Mon Amour”.

Това са марки, придобили популярност и утвърдили се с изработката на високока